Her kommer et gæsteindlæg fra Julia som har bloggen kreagrotten.
Mia har været så sød at lade mig være gæsteblogger på hendes blog idag.
Derfor skal I da havde dette indlæg, om min afskedsgave til mit praktiksted. Jeg er nemlig pædagogstuderende og har lige afsluttet 6 måneders praktik på et botilbud for udviklingshæmmede voksne. De blev bare så glade for den kage jeg havde med til dem.
Dette var kun min anden fondantkage, da jeg er nystartet indenfor hele det her kagebageri og også nystartet blogger. Min blog handler om kage. Om alle slags kager og bagværk. Den handler om at øge niveauet på kagerne og gøre dem endnu mere lækre, og arbejdet med fondant som også er helt nyt for mig. Besøg min blog her.
Jeg startede med at planlægge afskeds-kagen. Den skulle være med de samme kagebunde som i min første kage men denne gang i rette mængdeforhold til min form, og den blev helt perfekt.
Opskrift: Chokoladebunde
(passer til rund springform; 25cm. i diameter)
- 300 g. smør
- 430 g. sukker
- 4 tsk. vanillesukker
- 4 æg
- 350 g. hvedemel
- 60 g. kakao
- 1½ tsk. bagepulver
- 1½ tsk. natron
- 4 dl. kærnemælk
smør, sukker og vanille blandes til det er jævnt. Tilsæt et æg af gangen og pisk. Bland mel, kakao, bagepulver og natron i lidt efter lidt, skiftevis med 1 dl. kærnemælk af gangen.Piskes til hele dejen er jævn.Bages i almindelig ovn, midt i, på 160 grader i ca. 1½ time, eller til du kan stikke i den, uden der sidder noget tilbage. Da jeg havde to kilo appelsiner liggende var det indlysende at prøve at lave en omgang appelsinmousse og komme den i to lag.
Opskrift: Appelsinmousse
- 5 dl. piskefløde
- saften fra 4-5 appelsiner (2 dl.)
- 2 tsk. revet appelsinskal (øko) - kan undlades
- 3 bægre pastueriserede æggehvider
- 75g. sukker
- 1 stang vanille
- 2 spsk. citronsaft
- 6 blade husblas
Pres appelsinerne. Eller blend kødet fra appelsinerne, og si kødet fra. Riv skallen fra 2 appelsiner så du har 2 tsk.Bland kornene fra vanillen med 25g. sukker og pisk det sammen med fløden til den er helt stiv.Bland forsigtigt appelsinsaft og fødeskum sammen, lidt efter lidt, og vend til sidst reven appelsinskal i. Lad stå på køl, evt i fryseren.Opblød husblassen i koldt vand i 5 minutter.Vrid vandet af husblassen og smelt det med citronsaft over vandbad. Når det er smeltet, tag det af varmen og lad det afkøle.Pisk æggehvider med resten af sukkeret, til det bliver til skum.Bland lidt af flødeskummet med appelsin sammen med den smeltede, nu lune husblas, og rør sammen. Bland det i resten af flødeskummet. Herefter vendes æggehvideskummet i. Lad massen stå et par timer på køl, gerne natten over. Kagen skulle smøres op, og dette gjorde jeg med en lækker gang chokolade ganache.
Opskrift: Chokolade ganache
- 4dl. piskefløde
- 400g. mørk chokolade
Piskefløden bringes i kog. Imellemtiden knækkes og hakkes chokoladen i mindre stykker. Når piskefløden koger, hældes den over den hakkede chokolade. Når der er gået ca. 5 minutter kan der røres, først med ske og derefter piskes igennem med et piskeris, til ganachen er uden klumper. Stil den på køl indtil den har den rette konsistens til opsmørring; ikke får hård og ikke for flydende. Bliver den får flydende skal den køles yderligere ned. Er den for hård, kan den få ganske få sekunder i microovn, hvorefter den skal omrøres igen.
Til sidst var det bare at pynte den. Det havde jeg desværre ikke så meget tid til. Men godt det smagte den altså!
Tak fordi I læste med. Jeg håber I vil følge min blog fremover, og se hvad jeg har at byde på.
Tak til Mia for at lade mig gæsteblogge! Husk I kan deltage i min giveaway her!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Kom endelig med en kommentar :)