Brunkager
Jeg synes at disse brunkager er rigtig gode til julen. Det er en nem opskrift, og hvis man ikke vil lave dem alle sammen, kan man fryse dejen ned i stave og tage en op engang imellem, skærer dem i skiver og bage dem, det er super nemt, og det sikrer at man altid har lidt lækkert nybagt, hvis der kommer en uventet gæst, eller man får en pludselig lyst til noget let, lækkert og julet :)
Ingredienser (til en hel masse brunkager :))
250 gram smør
125 gram lys sirup
250 gram brun farin
2 tsk. potaske
1 spsk. koldt vand
4 tsk. kanel
1 tsk. stødt nellike
2 tsk. brunkagekrydderi
500 gram hvedemel
200 gram mandler
Fremgangsmåde
Smelt smør, sirup og brun farin i en gryde ved middel varme, når det hele er varmet godt igennem, tages gryden af varmen. Rør potasken op i vandet, og tilsæt det til den varme blanding.
Bland de øvrige krydderier sammen i en skål sammen med mandlerne og melet. Bland det godt sammen med den varme masse.
Når massen er ensartet, rulles den enten i stænger, eller kommes i en plast beholder foret med husholdnings film. Stil dejen i køleskabet et par timer, helst til dagen efter.
Dejen skæres i tynde skiver, lægges på en bageplade med bagepapir, og bages i 10-12 minutter ved 180 grader.
Lad dem køle på en rist. opbevares i en tætsluttende kagedåse.
Fortsat god aften, husk at deltage i min give away :)
Dejligt med julebag!
SvarSletAlle i blogland er jo gået helt amok allerede :D
Brunkager ligger helt sikkert i toppen af listen over favoritterne her til jul.
Ja, det er rigtig dejligt, elsker julen. Det er en stor anledning til at bage :)
SletMan kan rigtig begynde at mærke julen nærme sig :)