Igen i dag er der blevet bagt. Vaniljekranse og klejner, begge dele noget der står julen meget nær :)
Opskriften på disse vaniljekranse er rigtig god, de er sprøde, smager godt og dejen er nem at arbejde med.
I dag kommer opskriften på vaniljekranse og i morgen opskriften på klejner.
Hvor mange der kommer ud af denne portion har jeg ikke et overblik over, men alle vaniljekransene kunne lige være i en af de store quality street dåser.
Ingredienser til vaniljekranse
600 gram mel
200 gram kartoffelmel
500 gram smør
375 gram sukker
Korn fra 2 vaniljestænger
150 gram mandler
3 æg
Fremgangsmåde
Bland hvedemel og kartoffelmel, skør smørret i mindre stykker og bland melet og smørret løst sammen. Skrab kornene ud af vaniljestængerne og mas det sammen med noget af sukkeret. Tilsæt vanilje og sukker til mel og smør blandingen.
Smut mandlerne og blend eller hak dem meget fint. Mandler og æg tilsættes til de øvrige ingredienser og dejen æltes sammen.
Stil dejen på køl et par timer, gerne til dagen efter.
Kør dejen igennem stjerneformen i en kødhakker, form små kranse af dejstængerne.
Bag den i 6 til 8 minutter ved 200 grader, de må ikke blive for mørke.
Super lækre vaniljekranse :-)
SvarSlet