torsdag den 22. november 2012

Årets honningkager

Årets Honningkager


Hver eneste år laver vi i min familie honningkager, og det er en lang proces, men den lange proces kan svarer sig i sidste ende, de bliver bare rigtig gode :)  

I år lavede jeg en dobbelt portion, så der både var til min mor og far samt små søskende, min store søster og mig samt kim :) Dobbelt portionen gav 333 honningkager, jeg stod fint og talte dem alle, for at få en fornemmelse af hvor mange der kom ud af opskriften :)




Opskrift til ca. 100 honningkager i en fin størrelse


I uge 42 (Ja, uge 42 :) ), lavede vi en grunddej:

1250 gram honning
1250 gram mel

Disse ting blandes godt sammen, helst i en røremaskine. Dejen skal nu stå godt tildækket i køleskabet i minimum 14 dage, helst i 4-5 uger.

Efter hviletiden skal resten af ingredienserne blandes i grunddejen:

25 gram honningkagekrydderi 
5 gram nellike
25 gram kanel
25 gram hjortetaksalt
25 gram potaske
6 æggeblommer (æggene deles, og hviderne bruges til kokosmakroner eller andet bagværk:) )

Potasken og hjortetaksalten blandes op i lidt vand. Alle ingredienser blandes godt sammen med grunddejen, det kan godt lade sig gøre at ælte det sammen i hænderne, men det er en større opgave, så en røremaskine er at foretrække.

Når honningkagedejen er godt æltet sammen, rulles den ud på et melet bord, brug rigeligt med mel, så dejen ikke klistre til bordet. Rul dejen ud på 5-7 mm, gør det ikke for tyndt da kagerne vil blive tørre efter bagning.

Den ud rullede honningkagedej, stikkes nu ud med dine favorit kage udstikker og bages ved 190 grader i ca. 15 minutter   

De færdige honningkager skal gerne stå en uge i køleskabet, men dette kan undlades. 

Pensel chokolade over honningkagerne, og de er nu klar til at blive spist. :)

Honningkagerne kan kommes i poser og i fryseren, og med en portion på denne størrelse, kan det være en god ide at nøjes med at have en kagedåse fyldt, og løbende tage nogen op af fryseren :)


Det kan altså tage mellem 3 og 6 uger at lave honningkagerne, men den lange ventetid kan svarer sig. Så skynd dig at sætte din honningkagedej over, du kan stadig nå at blive færdig før jul :)

2 kommentarer:

  1. Ser super lækkert ud! Den drøm, skal nok gå i opfyldelse, hvis bare du tror på det;-)
    Hyggelig blog!
    - Har du lyst til at følges? http://idas-notebook.blogspot.dk/

    Knus Ida:-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusinde tak :)

      Ja endelig, kigger forbi din blog med det samme :)

      Slet

Kom endelig med en kommentar :)