søndag den 25. november 2012

Fødselsdags boller

Fødselsdags boller

Min søster havde som sagt, lørdag, besøg af hele familien i andledning af Signes fødselsdag. 
Jeg havde bagt chokolade-flødeost brownies (klik her for at komme til opskriften), disse fødselsdags boller og nogle forskellige småkager som du også kan finde opskrifter på her på bloggen. 
Jeg bruger altid denne opskrift når jeg skal lave boller, de bliver rigtig gode hvis man følger hævetiderne.Ingredienser til ca. 20 boller:

50 gram gær
8 spsk. vand
4 dl mælk
10 tsk. sukker
1 tsk. salt
9 spsk. olie
800 gram mel

1 æg til pensling


Fremgangsmåde:

Opløs gæret i vandet og tilsæt mælk, sukker, salt og olie, bland til sukker og salt er opløst. Tilsæt nu melet og ælt dejen grundigt sammen.
Når dejen er æltet godt sammen, skal dejen hæve. Du kan vælge at lade den hæve i 45 minutter et lunt sted, eller natten over på køl, hvis du vælger at lade dejen hæve natten over, skal du halvere mængden af gær og det kan samtidig være en fordel at stille dejen lunt minimum 1 time før du skal forme bollerne. 
Når dejen har hævet den ønskede tid skal bollerne formes og endnu engang stilles til hævning i 30-45 minutter. Pensel dem med det sammenpiskede æg og bag dem ved 195 grader i ca. 15 minutter, de skal være gyldne og lyde hult når du banker i bunden af en bolle.


1 kommentar:

  1. Hej

    Jeg elsker denne opskrift! Bruger den altid nu! Tusinde tak :-)

    Hilsen Anna

    SvarSlet

Kom endelig med en kommentar :)