tirsdag den 1. januar 2013

Årets kransekagetop

Årets kransekagetop blev lavet med denne opskrift:
500 gram Marcipan
2 past. æggehvider
200 gram sukker

Bland Marcipan og sukker grundigt sammen og tilsæt æggehvider, til massen har en passende konsistens.
Rul dejen ud i pølser med samme tykkelse som en tommelfinger, giv pølserne et let tryk, så den bliver lidt spids. Skær pølsen i stykker, stykkerne skal være henholdsvis 10, 12, 14, 16, 18, 20 cm, øg hele tiden med 2 cm. stykkerne samles og lægges på bageplader så de er helt runde. Giv nu stykkerne et let tryk ovenpå, så de har en ens højde, dette sikrer at toppen står lige :) Bag ringene i 6-8 minutter ved 210 grader.

Når de er kolde blandes glasuren.
200 gram flormelis
1 past. æggehvide
Blandes sammen, kommes i en sprøjtepose og sprøjtes nu ud på kransekagestykkerne. Start med den største ring, læg den på et fad, sprøjt glasuren på, læg den næste ring over i den fugtige glasur, sprøjt mønster på den, fortsæt med den næste ring igen og igen indtil du når toppen.

Pynt med chokolade snirkler, blad guld eller andet efter lyst og behov.

2 kommentarer:

Kom endelig med en kommentar :)