tirsdag den 27. november 2012

Karamel - blev til Daim bolsjer

Karamel - blev til Daim bolsjer

Min oprindelige plan var at lave bløde karameller som jeg plejer det. 
Men jeg fik ikke temperaturen højt nok op ved første kogning, derfor blev karamellen alt for blød, Jeg fik kogt karamelmassen op igen, men denne gang blev temperaturen for høj, og det resulterede i at det blev til bolsjer :) 
Men godt smager de, så det går jo nok :)



Ingredienser (nok til at fylde en almindelig kage dåse)

200 gram smør
4 dl fløde 
500 gram sukker
2 dl lys sirup
2 tsk vaniljesukker 
2 spsk honning
2 spsk glucose

Alle ingredienser sættes i kog i en god stor gryde. 
Hvis du ønsker at lave bløde karameller, skal temperaturen ligge på 125 grader, mål med et sukker termometer.
Hvis du ønsker at lave disse bolsjer, som smager af daim, skal temperaturen op på omkring 135 grader.

Hæld den varme sukker masse i en bradepande, beklædt med bagepapir og lad den køle helt ned.

Hvis du laver bløde karameller, er det nemmest at klippe karamel blokken op med en ren saks, dyp dem evt. i chokolade.
Hvis du laver bolsjer, kan du gøre som jeg, jeg hakkede den i stykker med en kødhammer, gør det helt forsigtigt og hold bagepapir over, så der ikke springer bolsjer ud over det hele.

Da jeg varmede sukker massen op igen, valgte jeg at komme usaltet pistacie nødder i sukker massen, da den havde nået den ønskede temperatur.

2 kommentarer:

  1. Når jeg laver bolsjer plejer jeg at komme "bolsjepladen" i en pose og simpelthen bare slå på den med en hammer. Det er nemt og de bliver jo, hvor de skal. :-)

    SvarSlet

Kom endelig med en kommentar :)